Indicaties

U kunt met de volgende indicaties terecht bij de oefentherapeut:

Hoofdpijn en spanningsklachten
Bij hoofdpijn en spanningsklachten is er meestal ook sprake van een te hoge spanning in de nek-, schouder- en/of rugspieren. De oefentherapeut Cesar leert u hoe u deze spanning kunt beïnvloeden. Het gaat daarbij niet alleen om ontspanning in rust maar ook tijdens al uw dagelijkse activiteiten.

Klachten aan armen, nek en schouders
Klachten aan armen, nek en schouders komen veel voor. Meestal vormen een verkeerde houding, overbelasting of spanningen een belangrijke oorzaak. Ook kunnen de klachten een gevolg zijn van een afwijking aan de wervelkolom of van een (chronische) aandoening.

(Lage) rugklachten
Onderzoek wijst uit dat negen van de tien volwassenen minstens eenmaal in hun leven rugklachten krijgen. Bij 5 tot 10% van hen wordt een duidelijke aanwijsbare reden gevonden, zoals:
- Hernia
- Vernauwing van het wervelkanaal (stenose)
- Een verschuiving of afglijden van wervels (spondylolisthesis)
- Een ingezakte wervel ten gevolge van osteoporose
Bij de overige klachten (90 tot 95%) is de oorzaak niet duidelijk. Wel staat vast dat overbelasting, spanning, een slechte conditie of verkeerd gebruik van de rug vaak een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en in standhouden van klachten.

Ademhalingsklachten
Klachten zoals benauwdheid, COPD, slaapapneu, hyperventilatie zijn voorbeelden waarbij oefentherapie verlichting kan geven.

Zwangerschap
Een zwangerschap kan, door de veranderde situatie en belasting van het lichaam, gepaard gaan met algemene klachten en met klachten van bijvoorbeeld rug en bekken. De oefentherapeut geeft voorlichting met betrekking tot de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling.

Houdings- en bewegingsafwijkingen
Een afwijkende houding en/of afwijkende bewegingen kunnen veroorzaakt worden door de bouw van uw skelet of door problemen in uw motoriek. Maar ook gewoontes kunnen leiden tot een slechte houding en verkeerde bewegingen.

Heup-, knie- en voetklachten
Slijtage, overbelasting, terugkerende sportblessures, verkeerde stand of verkeerd of onvoldoende gebruik van de beenspieren zijn voorbeelden van oorzaken.

Reumatische aandoeningen
zoals fibromyalgie, reumatoide artritis, ziekte van Bechterew.

Orthopedische aandoeningen zoals artrose, osteoporose, ziekte van Scheuermann, idiopathische scoliose, ernstige kyfose.

Neurologische aandoeningen zoals hernia, ischias, uitstralende zenuwpijnen, ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose, CVA/beroerte

Achterstand in motorische ontwikkeling van kinderen
De ontwikkeling van de motoriek bij kinderen verloopt niet altijd helemaal volgens het boekje. Dit kan zich onder andere uiten in onhandigheid, moeite met leren schrijven, angst voor bewegen, geen zin in gym of buiten te spelen, houterigheid , onrust en spanning.
De oefentherapeut Cesar met specifieke deskundigheid en ervaring op dit gebied, binnen onze praktijken is dit Marieke Laurijsen, analyseert de problemen en stelt een behandelplan op. Tijdens de behandelingen wordt de motorische ontwikkeling van uw kind op een leuke, positieve manier gestimuleerd. Uw kind krijgt weer vertrouwen in zijn/haar lichaam. Hij/zij krijgt meer zelfvertrouwen en durft weer met de anderen mee te doen.

Arbeidsrelevante en beroepsklachten
Door te veel of verkeerde belasting van het lichaam tijdens het werk kunnen er overbelastingsletstels ontstaan. Het lichaam krijgt te weinig tijd en rust om te kunnen herstellen. Er ontstaat een neerwaartse spiraal. Werkdruk en stress spelen hier een negatieve rol in.


© 2008 - 2018 Beter in Beweging | Website door LaatR.IT | Inloggen